Pomp defect of besparen?

In elke vloerverwarmingverdeler wordt een circulatiepomp gebruikt voor het rondpompen van het water. Het kan interessant zijn om eens te kijken naar de pomp van je vloerverwarming. De meeste, bestaande, vloerverwarmingsverdelers bevatten namelijk nog een ouderwetse B-label Circulatiepomp voor het rondpompen van het water van je vloerverwarming. Vaak staat deze pomp 24 uur per dag / 7 dagen per week te draaien zonder dat er warmtevraag is. Het kan dus slim zijn om vloerverwarmingspomp te vervangen door nieuwe versie met een A-label.

Wist u dat deze pompen tot de grootste elektriciteitsverbruikers in uw huishouden horen?

De meeste van die pompen hebben een 3 standen schakelaar waarmee het vermogen van de pomp kan worden ingesteld, deze staat die vaak op stand (II).Bij vloerverwamingen draait deze pomp continu, jaar in en jaar uit. Een, ongeregeld standaard pomp kost huishoudens op jaarbasis ongeveer € 110,- extra aan elektriciteit. Elektriciteit die de afgelopen jaren ook nog eens met 60 procent is gestegen.

Voordelen van de ALPHA2, en binnen 2 jaar uw investering terug verdiend!

Hoe werkt de ALPHA2 circulatiepomp?

De pomp maakt gebruik van een permanent-magneet motor en een regeling op basis van drukverschil waardoor het mogelijk is om de pompprestatie continue aan te passen aan de actuele systeemvereisten. De AUTOADAPT functie (fabrieksinstelling) stelt de ALPHA2 in staat om de pompprestatie automatisch te regelen binnen een vastgesteld prestatiebereik. De pomp wordt hierbij ingesteld op proportionele drukregeling. De ALPHA2 zoekt continue naar de juiste instelling voor een optimaal comfort met een minimum aan energieverbruik. Kortom: de pomp past zijn werking automatisch aan op de vraag van het systeem. Uiteraard kan de ALPHA2 ook draaien op een constant toerental (stand I,II,III) en daardoor op een constante curve .Omdat de motor zelf een stuk zuiniger is dan die van de UPS pompen zal het energieverbruik van zo’n Alpha2 pomp in alle gevallen aanzienlijk lager uitvallen.

Standaard UPS 15-60 pomp

365/2 is 182 dagen x 24 uur vermenigvuldigd met 110 Watt is: 182 x 24 x 110 = 480.480 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca 480 kWh. Vermenigvuldigd met een kWh prijs van ca. €0,23/kWh, is €110,00 aan energiekosten op jaarbasis.

Energiezuinige Alpha 2 15-60 pomp (in Auto-Adapt-mode)

Hierbij wordt geen pompschakelaar ingezet, maar is de pomp te allen tijde aangesloten op het stroomnet en wordt buiten het stookseizoen ook niet uitgezet. Een voorbeeld uit de praktijk is een 5-groeps unit met dit type pomp. Deze draait continue en neemt een vermogen op van ca. 9 Watt!. Dezelfde rekensom is dan als volgt:

365 dagen x 24 uur vermenigvuldig met 9 Watt is: 365x24x9 = 78.840 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca. 79 kWh per jaar. Vermenigvuldigd met een kWh prijs van ca. € 0,23/kWh, geeft € 18,00 aan energiekosten op jaarbasis. Besparing is dus ca € 92,00 per jaar!

Wilt u ook upgraden?

Wij kunnen dat al vanaf € 327,00 incl. montage voor u doen.
Vul onderstaand formulier in en wij bellen u!

Scroll naar boven