Voordelen van vloerisolatie bij vloerverwarming

Waarom uw kruipruimte en vloer isoleren?

Nederland is een nat land. Hierdoor is de kruipruimte vaak een vochtige ruimte en staat deze soms zelfs onder water. Door ventilatie in de buitenmuren waait er ook koude buitenlucht door de natte kruipruimte. Deze koude lucht koelt uw vloer aan de onderzijde af, met als gevolg dat de vloer binnen koud aanvoelt. Als u vloerverwarming heeft, verliest de vloer aan de onderzijde veel warmte waardoor uw energiekosten veel hoger worden. Omdat de onderkant van de vloer koud is, slaat de damp uit de kruipruimte hier neer, waardoor de vloer ook nog nat wordt. Een natte vloer voelt kil aan en biedt ruimte voor schimmels, micro-organismen en huisstofmijt. Dit is natuurlijk oncomfortabel en slecht voor uw gezondheid en portemonnee.

Voor het aanbrengen van vloerisolatie

Voordat de vloerisolatie was aangebracht in de kruipruimte was deze vochtig met schimmels die in de houten vloer getrokken waren. Het gevolg was dat dit van invloed was op de gezondheid van de bewoners. Tevens was de vloer oncomfortabel koud.

Na het aanbrengen van vloerisolatie

Nadat de vloerisolatie was aangebracht, verdwenen geleidelijk de schimmels en bleef de vloer comfortabel op kamertemperatuur.

Vloerisolatie met TONZON Thermoskussens

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere kruipruimte en de funderingsmuren. Deze kunnen aan het einde van de winter ijskoud zijn. Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het enige isolatiemateriaal dat deze warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceert. Daarbij is dit het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. Dat maakt het ideaal voor krappe kruipruimtes. Wat de Thermoskussens nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens beter isoleren dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke methode van het isoleren voor iedere woning in regio Utrecht. Door de thermosflesmethode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het Thermoskussen is het enige vloerisolatiemateriaal met DUBO-keur. Met dit materiaal is in Nederland nu 38 jaar praktijkervaring opgedaan.

TONZON Thermoskussens zijn uitermate geschikt voor:

Laat uw woning in door ons isoleren

Bent u benieuwd hoe wij uw woning in het best kunnen isoleren en met welke materialen? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij adviseren en informeren u met veel plezier over vloerisolatie, spouwmuurisolatie en meer, zodat u kunt besparen op uw energiekosten!

Of bekijk: TONZON-vloerisolatie

Bodemfolie tegen vocht en radongas

Veel woningen zijn en worden nog steeds gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radongas meegevoerd dat uit de bodem ontwijkt. Wanneer voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan komt er onder standaard condities crica 1,3 liter vocht per dag de woning binnen. Dit vocht moet door extra ventilatie weer worden afgevoerd. Uit een brief aan de Kamer blijkt dat 30% van de nieuwe woningen bij oplevering al niet voldoen  aan deze eis die in 1993 is ingevoerd.

Tonzon maakt verschil

Tonzon Vloerisolatie is gebaseerd op een speciale techniek waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van natuurkundige principes. Het is een natuurkundige wetmatigheid dat warmte (net als water) stroomt van hoog naar laag. Is het in de kamer warm en in de kruipruimte koud dan stroomt er dus warmte vanuit de kamer door de vloer naar beneden. Bouwkundigen lijken behept met het idee dat warmte stijgt.  Daarom is er aan vloerisolatie in Nederland van oudsher weinig aandacht besteed. Ton Willemsen heeft ontdekt hoe de warmte naar beneden stroomt en hoe deze warmtestroom het best kan worden geblokkeerd. Met de Tonzon oplossing wordt de vloer nog warmer dan de lucht boven de vloer iets wat door bouwkundigen voor onmogelijk werd gehouden.
Daarom hebben wij een animatie gemaakt, die laat zien hoe dit mogelijk is.

Wij zorgen voor een geïsoleerde kruipruimte.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Laat uw gegevens achter, dan bellen wij u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven