Support

Brochures | Vragen

Brochures

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meest gestelde vragen

Dit hangt ervan af. Als het gaat om hoofdverwarming is het niet nodig om nog radiatoren te hebben want een hoofdverwarmingssysteem is uitstekend in staat om de kamers goed en gelijkmatig te verwarmen. In het geval van bijverwarming moeten de radiatoren wel blijven zitten. bijverwarming dient als ondersteuning van de huidige manier van verwarmen.

Een Bypass is er voor om de stroming van de ketel op niveau te houden. Als de vloerverwarming wat langer draait zal de retourtemperatuur in het vloerverwarmingsysteem steeds verder oplopen. Als de ketel net begint te werken zal de aanvoer van water ongeveer 45 graden zijn en zal het retourwater wat kouder zijn bv. 20 graden. Naar mate de ketel langer draait zal het retourwater steeds warmer terugkomen dit is gemiddeld zo’n 7 graden koeler, dus 37/38 graden. Hierdoor zal er minder water door de verdeler stromen en onstaat er druk vanaf de ketel. de bypass is een overdruk ventiel dat ervoor zorgt dat de stroming op peil blijft.

Nee, 7 weken na de aanleg van de afwerkvloer mag de verwarming voor het eerst ingeschakeld worden. Te beginnen op een temperatuur van 20 graden. hierna mag de temperatuur om de dag met 5 graden hoger gedraaid worden.

Vloerverwarming reageert trager dan een radiator. Dit hoeft geen nadeel te zijn als de vloerverwarming goed is aangelegd. Wel is een aangepast stookgedrag nodig.
Als we gewend zijn om een half uur voor we naar bed gaan de thermostaat 5ºC lager te zetten (nachtverlaging), dan doen we nu slechts 3º. Vaak zetten we de thermostaat bij vloerverwarming overdag al niet hoger dan 18º.
Dus ‘s nachts wordt het minimaal 15º dat is net zoveel als bij radiatorverwarming en door de vloerverwarming is het nog prettiger ook.

Scroll naar boven