Vloerverwarming Netten

Vloerverwarming op netten wordt toegepast als er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen niet mogelijk is.

Systeem Netten

Binden op montagenetten is een optie wanneer er geen cement– dekvloer aanwezig is in de woning. De vloerverwarmingsbuizen worden op gegalvaniseerde netten geknoopt. Onder de netten wordt eventueel een PE-folie of isolatielaag aangebracht. En langs de wanden wordt randisolatie aangebracht, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten.

Werkwijze vloerverwarming op netten

Op de constructie vloer wordt eerst ontkoppeling folie of isolatie om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarming wordt gemonteerd. met een verleg maat van 10 of 15 cm afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.

Voordelen

Er ontstaat als het ware een zwevende vloer omdat de dekvloer en betonvloer los van elkaar liggen. Zowel de dekvloer als de betonvloer kan dan afzonderlijk krimpen en uitzetten zonder dat er spanning tussen deze twee optreedt. Het is ook mogelijk om de keuze te maken voor isolatiefolie voordelen hiervan zijn dat de vloer sneller warm is, en minder warmte verliest naar de kruipruimte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Scroll naar boven