Vloerverwarming op netten

Vloerverwarming op netten wordt toegepast als er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen niet mogelijk is.

Vloerverwarmingssysteem Comfort

Binden op montagenetten is een optie wanneer er geen cement– dekvloer aanwezig is in de woning. De vloerverwarmingsbuizen worden op gegalvaniseerde netten geknoopt. Onder de netten wordt eventueel een PE-folie of isolatielaag aangebracht. En langs de wanden wordt randisolatie aangebracht, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten.

Hoe werkt het?

Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. De randen worden voorzien van randisolatie om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen, zodra de dekvloer eenmaal gestort is. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingslang wordt bevestigd.

Op uw vloer zal reflectiefolie gelegd worden met daarop gegalvaniseerde draadstaalmatten met een maaswijdte van 10 of 15 cm. Op deze krimpnetten zal de verwarmingsbuis gemonteerd worden in de vorm van een slakkenhuispatroon. De hartafstand van de buizen zal 10, 15 of 20 cm zijn, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.

Vloerverwarmingsbuizen kunnen eenvoudig bevestigd worden op deze krimpnetten met behulp van ty-raps of snelstroppers. Dit wordt vooral veel toegepast wanneer er nieuwe vloeren gestort worden, zoals bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten of verbouwingen.

Een combinatie van frezen en matten is op zich wel mogelijk, maar wij raden het ten zeerste af. De reden hiervoor is dat vloerverwarming op krimpnetten langzamer opwarmt dan ingefreesde vloerverwarming.

Voordelen

Er ontstaat als het ware een zwevende vloer omdat de dekvloer en betonvloer los van elkaar liggen. Zowel de dekvloer als de betonvloer kan dan afzonderlijk krimpen en uitzetten zonder dat er spanning tussen deze twee optreedt. Het is ook mogelijk om de keuze te maken voor isolatiefolie voordelen hiervan zijn dat de vloer sneller warm is, en minder warmte verliest naar de kruipruimte.