Vloerverwarming infrezen

Het infrezen van de vloer is een optie als er in de woning al een cementdekvloer aanwezig is

Vloerverwarmingssysteem Frezen

Het voordeel van de vloerverwarming infrezen is dat deze werkwijze het mogelijk maakt om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, zonder al teveel extra hak en breekwerk, vloerverwarming aan te brengen doordat de leidingen in de vloer weggewerkt worden. Daarnaast is het door de hoge ligging van de buizen, een sneller reagerend systeem dan de aanleg op netten, tackerplaten of noppenplaten.

Werkwijze vloerverwarming frezen

Het stofarm infrezen van de sleuven in de bestaande dekvloer of droogbouwplaten Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest, hart op hart gemiddeld 10 of 15cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en de afvoerslang naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Voorwaarden voor (in)frezen

De aanwezigheid van een vlakke zandcement dekvloer of een anhydriet of droogbouw dekvloer is een absolute voorwaarde voor het kunnen infrezen van vloerverwarming. Het infrezen van vloerverwarming in een betonvloer is ook mogelijk, tegen meerprijs.

Zoals we hierboven al vermeld hebben, komen de sleuven bij het vloerverwarming infrezen ca. 17mm diep te liggen. Hierdoor komt de 14mm slang vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel.

Het frezen gebeurt stofarm. De betonstof wordt in zakken opgevangen en zullen door ons afgesloten achtergelaten worden

De voordelen van vloerverwarming frezen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Scroll naar boven