Schlüter-BEKOTEC-THERM

De betrouwbare bekledingsconstructietechniek met een beperkte opbouwhoogte

Schlüter-BEKOTEC-THERM is de betrouwbare bekledingsconstructietechniek met een beperkte opbouwhoogte. In combinatie met de bijhorende verwarmings- en regeltechniek wordt een energiebesparend en snel reagerend vloerverwarmingssysteem met een zeer lage aanvoertemperatuur verkregen.
Het systeem berust op de noppenplaat Schlüter-BEKOTEC-EN, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/of contactgeluidsisolatie wordt gelegd.

De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de Schlüter-verwarmingsbuizen in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd. De te storten dekvloer CT-C25-F4 (ZE 20) of CA-C25-F4 (AE 20) (buigtrekweerstand max. F5) bedraagt slechts 8-25 mm boven de noppen en verwarmingsbuizen. Dit betekent dat tussen de noppen de dekvloer ten minste 32 mm dik is.
De krimpverschijnselen die zich tijdens het uitharden van de dekvloer voordoen, worden via microscopisch kleine haarscheurtjes in het raster van de noppen afgebouwd, zodat er geen drukspanningen, veroorzaakt door de krimpvervorming, kunnen optreden. Dat betekent dat de dekvloer niet langer moet worden verdeeld in door voegen gescheiden velden. Opgaande constructie-elementen worden met randstroken losgekoppeld, voegen in de constructie worden overgenomen.

Zodra de BEKOTEC-dekvloer beloopbaar is, wordt de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA erop gelijmd. Daarop kunnen dan rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of platen van natuursteen worden gelegd. In de bekledingslaag boven Schlüter-DITRA worden met Schlüter-DILEX zoals gebruikelijk op de voorgeschreven afstanden bewegingsvoegen aangebracht. Omdat er maar een relatief kleine dekvloermassa moet worden opgewarmd of afgekoeld, reageert de vloerverwarming sneller en kan met lage aanvoertemperaturen worden gewerkt.

Voor de snelle en precieze regeling van de verwarmde BEKOTEC-THERM-vloer staan de op het systeem afgestemde elektronische Schlüter-sturingscomponenten in, die ook verkrijgbaar zijn als een radiogestuurde versie. De modulaire opbouw van de volledige Schlüter-regeltechniek garandeert een eenvoudige installatie en bediening.

Een verwarmde vloerconstructie moet aan verschillende voorwaarden voldoen

  • thermische en akoestische isolatie
  • opname en verdeling van de functionele belastingen
  • afdichting in vochtige ruimten
  • gebruiksoppervlak en decoratieve functie
  • “groot verwarmingselement”

Naast keramische en natuursteenbekledingen kunnen ook andere materialen, zoals parket, laminaat en tapijt worden gebruikt. Daarbij dienen de respectieve plaatsingsvoorschriften te worden nageleefd.

Dankzij Schlüter-BEKOTEC-THERM zijn de verschillende eisen die aan een verwarmde vloer worden gesteld, in één systeem verenigd, zodat een eenvoudige, doeltreffende en ambachtoverschrijdende coördinatie en uitvoering mogelijk is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Scroll naar boven